­
Kledingreglement — VLUDOC '98

Kledingreglement

Betreft: Goedgekeurd kledingreglement door het bestuur van volleybalvereniging Vludoc ‘98
Versie : 1.0
Datum: 18-02-2025


Dit kledingreglement bevat afspraken ten aanzien van het gebruik wedstrijd -en trainingskleding van de Volleybalvereniging Vludoc ‘98 uit Nuth.

Per team worden voor minimaal 3 jaar tenues aangeschaft, al dan niet voorzien van een of meerdere club en/of teamsponsornamen. Op deze wijze verzorgt volleybalvereniging Vludoc ‘98 voor ieder competitie spelend lid een uniform wedstrijdtenue en sweater. De kleding blijft eigendom van de vereniging. De jaarlijkse vergoeding voor de kleding wordt in de vorm van een toeslag op de contributie bij competitie spelende leden geïnd.

Artikel 1 Wedstrijdtenue

Volleybalvereniging Vludoc ‘98 verstrekt aan elk team dat deelneemt aan de reguliere competities een tas met clubtenues, bestaande uit een broek en shirt, met unieke nummers, voldoende voor het aantal wedstrijd spelende leden binnen het team.

Artikel 2 Gebruik wedstrijdtenues

  • De door de vereniging verstrekte wedstrijdkleding mag alleen worden gedragen tijdens competitiewedstrijden, bekerwedstrijden, toernooien en activiteiten georganiseerd door volleybalvereniging Vludoc ‘98. Dit betekent dat de wedstrijdkleding niet wordt gedragen tijdens trainingen en in de vrije tijd.

  • Nieuwe tenues dienen per team één seizoen lang gezamenlijk gewassen te worden om het ontstaan van kleurverschil te voorkomen. Dit wassen behoort tot de verantwoordelijkheid van het team en dus tot het takenpakket van de spelers/ouders (eventueel per toerbeurt). Het wasvoorschrift is toegevoegd, onderaan dit reglement.

  • Laat geen wedstrijdtenues achter in de kleedkamer(s), maar neem ze mee de zaal in. Dit vanwege diefstal/vermissing en om onze sponsors extra in beeld te brengen.

Artikel 3 Kledingcommissie

Het bestuur stelt een kledingcommissie aan. Deze is belast met toezicht op en de coördinatie van uitgifte en inname van de door de vereniging verstrekte kleding.

Artikel 4 Bruikleen clubtenue

De speler heeft het tenue in bruikleen en is verantwoordelijk voor de goede staat ervan. Het clubtenue is en blijft eigendom van de vereniging.

Artikel 5 Vervangingscyclus

Elk competitie spelend lid krijgt naar behoefte een nieuw wedstrijdtenue, bijvoorbeeld bij verandering van team, sponsor of indien de kleding niet meer past. Het oude clubtenue dient bij het uitgeven van een nieuw clubtenue compleet ingeleverd te worden bij een contactpersoon van de kledingcommissie. Bij verandering van team of sponsor dient de kleding, indien nodig, te worden ingeleverd bij een contactpersoon van de kledingcommissie.

Artikel 6 Beëindiging lidmaatschap

Na beëindiging van een lidmaatschap, moeten alle clubkledij worden ingeleverd bij de kledingcommissie. Bij inlevering beoordeelt een contactpersoon van de kledingcommissie de staat van de kleding. Indien er een meningsverschil ontstaat betreffende slijtage/beschadiging heeft het bestuur van de vereniging een beslissende stem.

Er vindt geen restitutie plaats van de betaalde kledingtoeslag bij beëindiging van het lidmaatschap.
Het tenue dient ingeleverd te worden bij de contactpersoon van de kledingcommissie.

Artikel 7 Wijziging sponsorcontracten

Bij wijziging of beëindiging van sponsorcontracten verzorgt de vereniging vervangende kleding. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht bij de speler.

Artikel 8 Aanschafwaarde

Het aanschafbedrag voor de kleding is vastgesteld aan de hand van de reële kosten. Het betreft hier de aanschafwaarde voor nieuwe kleding.

Artikel 9 Registratie

Alle uitgegeven wedstrijdtenues kleding is voorzien van een nummer (shirts). De kledingcommissie houdt een administratie bij van de maatvoering, de uitgegeven nummers en de bijbehorende spelers. Het bestuur beschikt over een afschrift van deze administratie.

Artikel 10 Meespelen in andere teams

De nieuwe aangeschafte wedstrijdtenues worden over alle teams gelijk getrokken qua bedrukking, zodat het meespelen bij andere teams geen problemen oplevert met sponsoren.

Artikel 11

In alle voorkomende gevallen waarin dit reglement niet voorziet wordt dit voorgelegd aan het bestuur. Deze doet een uitspraak welke voor beide partijen bindend is.

Artikel 12

Bij het in gebruik nemen van het nieuwe clubtenue gaat de speelster/speler akkoord met het kledingreglement.

moedwillige beschadiging of vermissing van de kleding

N.B. Bij moedwillige beschadiging of vermissing van de kleding, komt dit altijd voor rekening van de betreffende speler.

Contactpersonen kledingcommissie voor verlies, schade, inname en uitgifte van de kleding

De kledingcommissie van Vludoc ‘98 is te bereiken via floormeijers@hotmail.com. Leden van de kledingcommissie zijn vermeld op de website www.vludoc98.nl/kledingcommissie. Het beheer van de (reserve) tenues gedurende het hele seizoen, is in handen van de kledingcommissie.

Wasvoorschrift

Een mooi bedrukt kledingstuk wil je graag mooi houden. Daarom is het belangrijk om de kleding met zorg en aandacht te wassen en te strijken. Eventuele wasvoorschriften in het kledinglabel slaan alleen op de textiel en kunnen de opdruk beschadigen. Om de bedrukking zo lang mogelijk mooi te houden adviseren we de volgende wasvoorschriften:

  • Binnenstebuiten wassen
    Keer je sportkleding binnenstebuiten, zowel bij het uithangen, als in de wastrommel (dit is beter voor de bedrukking)

  • Geen wasverzachter gebruiken
    Als je sportkleding gaat wassen hoef je geen wasverzachter gebruiken. Wasverzachter verstopt de vezels in je kleding, wat ervoor kan zorgen dat het water je sportkleren niet goed kan schoonmaken. Met als gevolg dat je zweetgeur blijft hangen. Wij zijn sowieso geen fan van wasverzachter. Liever een schone dan een zachte was.

  • Maximaal 30ºC
    Was bij voorkeur op 30 graden. Sportkleding krimpt in hetere wasprogramma's en deze tasten het elastiek aan.

  • Niet chemisch wassen

  • Niet bleken

  • Kort/langzaam centrifugeren

  • Niet in de droogtrommel
    Veel sportkleding is gemaakt van textielsoorten, die krimpen in de droger. Wees daarnaast ook milieuvriendelijk en laat ze in de openlucht drogen. Dit is tevens ook heel slecht voor de bedrukking.

  • Niet strijken
    De meeste sportkleding hoeft niet gestreken te worden en kan beschadigd raken door de hitte van het strijkijzer. Als je kleding gekreukt is, hang het dan in een vochtige badkamer of gebruik een stoomstrijkijzer op een lage stand.

  • Niet wringen

  • Scheutje azijn tegen geurtjes
    Stinkende sportkleding kun je even ca 20 minuten laten weken in koud water met azijn. De grootste viezigheid wordt er op deze manier al uit gewassen. Vooral een handige truc als je sportkleding hebt met heel oud zweet erin. Of een scheutje azijn bij de was.

  • Was je sportkleren zo snel mogelijk
    Laat je stinkende sportkleding niet te lang liggen, maar was ze meteen na het sporten. Als je ze toch een aantal dagen laat liggen, dan gaan vieze geurtjes zich nog meer hechten aan het textiel.

  • Gooi je sportkleren niet op hoopje
    Als de wasmachine nog niet vrij of vol is of je hebt geen tijd om een wasje te draaien, gooi je stinkende sportkleren dan niet op een hoopje. Een hoopje bezwete kledingstukken vormen een walhalla voor bacteriën. Beter is het de kleding uit te hangen. Het beste buiten zodat het kan uitwaaien.

  • Trek je sportkleding snel uit
    Dit gaat niet over je kleding, maar over jou: als je natte sportkleding niet meteen uittrekt na het sporten, kunnen bacteriën zich snel over je lichaam verspreiden. Je loopt kans op infecties.

  • Gebruik eventueel een waszak
    Gebruik voor sport BH's en kleding met ritsen een waszak om extra bescherming te bieden tijdens het wassen. Dit voorkomt dat de stof verstrikt raakt of uitrekt en de bedrukking niet beschadigd.


Bruikleenovereenkomst kleding